Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Tudi doma potrebujemo specialno opremo za čiščenje

Profesionalni čistilni servisi se lahko soočijo z vsemi vrstami madežev, saj imajo na voljo zelo obsežno zbirko napredne opreme. Doma nam običajno ne preostane drugega kot da se lotimo čiščenja z metlo in krpo, verjetno bo pri roki še sesalnik. A za kakšno zahtevnejšo nalogo to ne bo dovolj – to gotovo vedo tisti, ki imajo doma odprt kamin in se pogosto soočajo s čiščenjem pepela.

Čiščenje pepela

Za čiščenje pepela bo treba uporabiti specialno opremo, to je sesalnik za pepel. Običajni sesalniki se namreč ne izkažejo posebej dobro, saj niso prilagojeni finim drobcem pepela – ti bodo pri sesanju z običajnim sesalnikom uhajali nazaj v zrak, medtem ko ima sesalnik za pepel bistveno boljši filter in učinkovito zadrži tudi drobne delce pepela. Poleg tega je sesalnik za pepel tudi na druge načine prilagojen svojemu delu. Poseben izziv je sesanje vročega pepela, včasih pri tem posesamo tudi kakšen kos žerjavice. Zato mora biti sesalnik dobro pripravljen na višje temperature in stik z žerjavico – sesalnik za pepel ima v ta namen ojačano notranjost iz kovine, tako da se brez težav sooči z večjimi obremenitvami.

Druge zahtevne naloge

Sesalnik za pepel je namenjen precej specifični nalogi, enako pa velja za nekatere druge naprave, ki jih utegnemo potrebovati pri čiščenju doma. Kar nekaj opravil lahko še naštejemo, ki zahtevajo prilagojen pristop. Med pogostimi opravki, ki se izkažejo za precej zahtevne, je recimo čiščenje stekla. Tudi doma imamo opravka z okenskimi in drugimi stekli, na katerih se poznajo odtisi, lise in druga umazanija. Da bi lahko te površine kar najbolj učinkovito očistili, se jih bo treba lotiti s posebnim orodjem. Na voljo so posebni čistilci oken, ki se izkažejo za najboljšo izbiro. Podobno velja za čiščenje drugih zahtevnih površin, vedno je treba izbrati pravo opremo za delo.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU