Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Registracija domen brez muk

Vsako podjetje danes potrebuje svojo spletno stran. Mladi podjetniki se tega še posebej dobro zavedamo, saj izhajamo iz prve generacije, ki je tako rekoč odraščala na spletu in s spletom. Brez njega si sploh ne znamo več predstavljati življenja, zato se nam zdi samoumevno, da imamo tudi spletno stran. Tudi sama sem, ko sem ustanavljala svoje podjetje, zanj takoj izdelala spletno stran. Ena prvih stvari pri tem je izbira domene, saj hočem, da se že iz imena spletne strani vidi, da je moje podjetje profesionalno in resno. Kako pa sploh poteka registracija domen?

Kako poteka spletna registracija?

Mislila sem, da je ime mojega podjetja precej unikatno. Ampak ko sem na spletni strani ponudnika domen oz. registrarja preverjala dostopnost izbrane domene, sem ugotovila, da je že zasedena. Registracija domen je sicer res enostavna, a le v primeru, da si izbereš domeno, ki je nima že kdo drug. Skoraj sem že obupano začela iskati novo ime podjetja, ko sem opazila, da je zasedena samo končnica .com. K sreči je bilo prostih še veliko drugih končnic, med drugim tudi .si, tako da je bilo dileme kaj kmalu konec. Za vsak slučaj sem izbrala še nekaj drugih končnic, saj nikoli ne veš, kdaj bodo prišle prav.

Končno sem torej izbrala domeno! Malo me je skrbelo, da bo je registracija domen strašno zapleten postopek, ampak na koncu je bilo popolnoma preprosto. Registracija domen poteka tako, da le slediš obrazcu registrarja. Vpišeš ime svoje izbrane domene in obkljukaš izbrane končnice. Na koncu sem seveda vnesla še svoje osebne podatke in izbrala način plačila in domena je postala moja. Vse skupaj mi je vzelo manj kot deset minut, od tega sem vsaj pet minut preverjala, če sem pravilno črkovala ime domene.

Podaljšanje in prenos domene

Registracija domen običajno velja za eno leto. Pred kratkim sem dobila obvestilo registrarja, da se bliža čas poteka domene in ker je moja spletna stran precej rentabilna, sem se seveda odločila za podaljšanje. Ampak dobila sem priporočilo za drugega ponudnika in se odločila za prenos domene. Na spletni strani novega registrarja sem preprosto sledila obrazcu in prenos je bil izveden hitro in brez preglavic in spet sem lahko vsaj eno leto brez skrbi.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU