Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Raznolikost tehničnih plastik

Vsakodnevno smo obkroženi s plastičnimi izdelki in jih tudi stalno uporabljamo, le redko pa se zavedamo, da gre za celo vrsto različnih umetnih mas, ki imajo različna imena in raznolike lastnosti. Ni si težko predstavljati, kako izgleda plastika, a nekatere vrste so precej presenetljive in nikakor ne delijo istih lastnosti s tistimi plastikami, ki jih poznamo.

Polipropilen

Med najbolj uporabnimi ter tudi dejansko najbolj uporabljanimi vrstami plastike se polipropilen uvršča na drugo mesto. Material se na kratko označuje kar s kratico PP. Je precej dobro odporen na najrazličnejše dejavnike, kar pomeni, da je tudi zelo uporaben v različnih panogah. Predvsem je odporen na kemične dejavnike, ima pa tudi zadovoljivo mehansko trdnost. Kot že omenjeno je polipropilen med najbolj pogostimi vrstami plastike, zato je skorajda odveč naštevati konkretne izdelke, ki so iz tega materiala. Mnogi izdelki, ki se izdelujejo z vlivanjem v kalupe, so izdelani iz tega materiala, torej gre prav za tisto vrsto, ki ji pogosto pravimo kar plastika, in sestavlja izdelke za vsakdanjo uporabo.

PEEK

Veliko manj znana vrsta plastike, ki je odličen primer širokega spektra lastnosti, ki jih lahko imajo umetne mase. PEEK je tehnična plastika, ki se uporablja predvsem v avtomobilski in letalski industriji ter pri izdelavi različnih strojev. Je namreč izredno odporna na temperaturo, tako pa primerna za izdelavo izdelkov, ki se morajo dobro obnesti v najzahtevnejših okoljih. V nekaterih pogledih je PEEK podoben material drugim plastikam, vsekakor pa ima nekatere lastnosti, ki jih tovrstnim umetnim masam verjetno ne bi pripisali.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU