Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Pametno ogrevanje v pametni hiši

Sodobni domovi so precej drugačni od starih hiš, največja razlika pa je verjetno prav v avtomatizaciji nekaterih ključnih sistemov. Pametne hiše same poskrbijo za optimalno delovanje sistemov, ki so ključnega pomena za dobro počutje stanovalcev. Izstopa predvsem ogrevanje, ki nas ne sme pustiti na cedilu! Pametnim hišam najbolj pristoji IR ogrevanje, ki je hkrati učinkovito in cenovno ugodno, v sodoben dom pa se odlično vklopi tudi s široko povezljivostjo z regulatorji in drugimi sistemi.

Ogrevalni paneli, ki zagotavljajo učinkovito IR ogrevanje, so običajno povezani v centralni sistem, ki upravlja njihovo delovanje. To je seveda možno storiti ročno, kar je smiselno pri ogrevanju manjših zgradb oziroma prostorov, pri uporabi večjega števila panelov pa je pametno uporabiti avtomatski regulator, s katerim se ogrevalni paneli stalno prilagajajo podanim zahtevam. IR ogrevanje je na ta način učinkovito in varčno, predvsem pa popolnoma samodejno. Dober regulator uporablja podatke senzorjev in termostatov ter optimizira ogrevanje tudi po večjih zgradbah – takšni regulatorji lahko hkrati upravljajo tudi do 1000 panelov, kar nudi izjemen potencial za učinkovito ogrevanje!

Ena izmed karakteristik pametne hiše pa je tudi povezava sistemov in centralizacija na enem mestu. Prav zato je nadzorna enota, ki bdi nad delovanjem ogrevalnih panelov, pripravljena tudi na nadzor drugih elementov hiše. Povsem enostavno je povezati IR ogrevanje z drugimi sistemi in za upravljanje vseh uporabljati le eno centralno nadzorno enoto. Tako lahko na istem mestu skrbite za ogrevanje, osvetlitev, odpiranje vrat garaže ali dvorišča, zastiranje oken in tako naprej.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU