Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Osnovne funkcije in značilnosti radiatorjev ter stenskih konvektorjev

V primeru da ima zgradba okna, ki segajo do tal ali pa velike fasadne površine, kjer iz estetskih razlogov ni mogoče vgraditi radiatorjev, je zelo primeren stenski konvektor. Z njimi lahko dosežemo oddajo toplote z naravno konvekcijo ali prisilno konvekcijo. V primeru prisilne konvekcije, mora biti stenski konvenktor vgrajen čim bližje okenski površini, saj z njim preprečujemo kondenzacijo na okenskih površinah. Konvektorji imajo tudi nekaj slabosti, kot so dodatni stroški za zaslon, oteženo čiščenje in oddaja toplote le z konvekcijo. Konvektorje se uporablja največ za ogrevanje poslovnih in trgovski prostorov in ne toliko za ogrevanje stanovanj. Glavni element konvektorjev je prenosnik toplote, ki je izdelan iz jeklenih ali bakrenih cevi, na katere so navlečene aluminijaste lamele. Stenski konvektor uporabljamo takrat, ko želimo ogrevalna telesa skriti, hkrati pa ohraniti primerni toplotni učinek. Navadno jih zakrijemo z zaslonom, kar je tudi boljša estetska rešitev,saj z zaslonom prikrijemo inštalacijske kable.

stenski-konvektor

Druga možnost za ogrevanje so radiatorji. Radiatorsko ogrevanje je eden izmed najstarejših in najpogostejših načinov ogrevanja. Radijatorjiza pretok vode od kotla do radiatorjev, potrebujejocevni razvod za ogrevanje. Imeti morajo tudi odmik od stene in tal, minimalno 40mm od stene in 100mm od tal. Če je radiator zakrit ali pa je nad njem nameščena okenska polica, je njegova učinkovitost zmanjšana za 15%. Med radiatorje spadajo jekleni in aluminijasti radijatorji. Pri jeklenih radiatorjih je toplotna prevodnost odvisna od vrste jekla iz katerega so narejeni. Aluminijasti radijatorji pa imajo prevodnost 3 do 4 krat večjo od jeklenih. Takšen radiator predstavlja bistveno prednost pri sistemu, ki zahteva hitro odzivnost.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU