Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Optimizacija spletnih strani

Je optimizacija internet strani potrebna za vsako spletno stran?

Kljub temu, da je optimizacija priporočljiva za spletne strani, saj na nek način »učvrsti« njihovo prisotnost na trgu, pa nikakor ni pomembna za vsakega ponudnika na spletu. Optimizacija spletnih strani je najbolj primerna in potrebna za tiste ponudnike, ki ponujajo storitve ali izdelke, po katerih je v splošnem veliko povpraševanja in je posledično na trgu velika konkurenca. Kaj to pomeni? V kolikor gre za neko storitev oziroma izdelke, ki je na trgu dokaj iskan in obstaja za omenjeno kar nekaj ponudnikov, pomeni, da bo stran brez ustrezne optimizacije težje najti, potencialnim strankam pa bodo zanimivi samo tisti ponudniki, katerih stran se bo pojavila na prvi strani oziroma med zadetki v samem vrhu strani na Googlu. Za tovrstne primere je optimizacija spletnih strani »must have«! Tudi ponudniki, ki ponujajo neko specifično stvar ali storitev in na trgu praktično nimajo konkurence, seveda lahko uporabijo optimizacijo spletne strani in si s tem nekako zagotovijo položaj med najvišjimi pozicijami v iskalniku tudi pred morebitno prihajajočo konkurenco. Optimizacija strani je dokaj kompleksen pojem in obstajata dve vrsti – on site in off site optimizacija. Katera je najbolj ustrezna za vas oziroma vašo spletno stran, pa je odvisno od več dejavnikov. O tem vam bodo najbolje svetovali strokovnjaki in poznavalci tega področja. Te bodo namreč opravili določene analize, na podlagi katerih bodo pridobili podatke o tem kako iskana je dejansko vaša dejavnost, storitev ali izdelek. Iz tega vidika vam svetujemo tudi, da teh stvari ne opravljate sami doma, ker gre za kompleksne zadeve.

Glede na vse zgoraj zapisano, lahko sedaj tudi malce na grobo opredelite kaj točno vaša stran potrebuje. Predvidevamo, da ste dobili odgovor na to ali je optimizacija spletnih strani tisto kar vaša stran potrebuje. V kolikor pa ste okoli tega še vedno v dvomih, vam svetujemo, da kontaktirate strokovnjake in njim prepustite to odločitev. Zaupajte jim in pomagajte vaši spletni strani zaživeti!

  • Aktualno

    • Spletni lokalni marketing

      9. November, 2015

      Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

    • Dobrodošli!

      29. September, 2014

      Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

  • MENU