Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Oprema, brez katere delavnica ni delavnica

Delavnica je v mnogih ozirih zgolj običajno delovno mesto, čeprav so seveda razmere tu povsem drugačne kot na primer v pisarni. Delavnico takoj prepoznamo po nekaterih ključnih kosih opreme, ki dajejo prostoru svojo uporabno vrednost, pa tudi takoj prepoznavno podobo.

Delovne mize

Miza je nepogrešljiv element v praktično vsaki delavnici. Seveda se tako delavnice kot mize med seboj zelo razlikujejo, zato ne moremo pričakovati v vsaki delavnici enake opreme. Mize se med seboj precej razlikujejo, od masivnih lesenih površin do specializiranih miz, ki nudijo še marsikaj drugega kot le prostor za delo. Pravzaprav so praktično vse delovne mize vsaj do neke mere večfunkcijske – lahko opravljajo vsaj še vlogo odlagalne površine, pogosto pa so že vgrajene omare za orodje in drugi priročni dodatki. Takšne mize nudijo tudi predale in police ter druge funkcionalnosti, ki niso povsem samoumevne pri drugih mizah.

Delavnice torej zaznamujejo prav velike in kakovostne delovne mize, ki jih ni težko prepoznati. Prav tako lahko že iz te opreme sklepamo, za kakšno delavnico pravzaprav gre in kakšno delo se tu opravlja.

Pohištvo za shranjevanje in odlaganje orodja

V vsaki delavnici je veliko prostora namenjenega shranjevanju in odlaganju orodja. V ta namen se uporabljajo omare za orodje, pa tudi številni zabojniki, škatle in podobne manjše malenkosti. V vsakem primeru mora biti najpogosteje uporabljano orodje vedno pri roki, tako da bo delo potekalo hitro in učinkovito. Prav tako morajo biti vedno na voljo ustrezne odlagalne površine, da lahko preprosto odložimo pripomočke in se lotimo drugega dela. Omare za orodje zagotavljajo tudi organizacijo in red na delovnem mestu. Tako se pripomočki ne bodo zgubljali, ko jih bomo potrebovali pa bomo točno vedeli, kje jih najdemo.

Nekaj pozornosti gre nameniti tudi pohištvu za dolgoročno shranjevanje materiala. Za ta namen se uporabljajo arhivski regali in podobne rešitve. Teh sicer ni v vsaki delavnici, so pa gotovo na številnih delovnih mestih nepogrešljive.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU