Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Lesene hiše

Les ponuja veliko priložnosti pri gradnji, nenazadnje pa lahko kar iz lesa izdelamo celotno hišo. Ne glede na to, kako in kje se material uporablja v gradnji, je smiselno premisliti o tem, ali pride v poštev tudi za naš projekt. Če gradimo celotno hišo, imamo na voljo več možnosti za gradnjo z lesom.

Brunarice

Strogo gledano gre za hiše iz lesenih brun, ki so sicer lahko do neke mere obdelana, a ne gre za predelane lesne izdelke. Bruna so nadvse primerna za gradnjo celotnih hiš, čeprav imajo nekatere pomanjkljivosti, ki jih je pametno vnaprej predvideti. Gotovo pa imajo tovrstne lesene brunarice tudi očitno prednost, in sicer z estetskega vidika, saj so vizualno zelo lepo dovršene in v tem oziru prekosijo večino drugih izvedb, ne le lesenih.

Če se odločimo za naravna okrogla bruna, bomo morali sicer odšteti nekaj dodatnih evrov, saj ni enostavno dobiti primernih debel za takšno gradnjo. Sicer so okrogla bruna le ena opcija, brunarice lahko izdelamo tudi iz oglatih oziroma drugače obdelanih brun.

Hiše iz lepljenega lesa

V prvi vrsti je za lepljen les cenik bistveno bolj prijazen do kupcev kot naravna bruna, tako da ni čudno, da se za tovrstne lesene hiše radi odločajo tisti, ki pazijo na svoje stroške. Poleg tega je v tem primeru nekoliko lažja izolacija, lepljen les pa manj poka in ga je lažje vzdrževati. Za lepljen les cenik torej ni edina prednost, čeprav pogosto predstavlja odločilno razliko v primerjavi z brunaricami iz naravnih brun.

Seveda pa lepljen les ne more prinesti vtisa naravnih brun, prav tako z uporabo lepil v materialu ne moremo ohraniti povsem naravne sestave lesa. Res je s tem za lepljen les cenik ugodnejši, a žrtvujemo nekaj zaželenih lastnosti. Vsekakor pa lahko obe izvedbi ponudita odličen končni rezultat, ki bo zagotavljal zadovoljstvo stanovalcev skozi dolga leta.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU