Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Koži prijazna posteljnina

Pomembno je, da spimo v udobni in prijetni postelji. Najslabše, kar se lahko zgodi, je to, da razvijemo alergijsko reakcijo na material ali na vsiljivce, ki se pogosto znajdejo med rjuhami. To lahko preprečimo tako, da izberemo kakovostno posteljnino, veliko pozornosti pa seveda namenimo tudi izbiri vzglavnika, odeje in vzmetnice. Veliko lahko storimo za to, da bo spanje prijetno in udobno, vsekakor pa lahko v veliki meri odpravimo tveganja, ki jih prinašajo morebitni alergeni.

Kakovostni izdelki iz prijaznih materialov

Najpomembnejši so kakovostni materiali. Zelo opazno vlogo imajo prevleke vzglavnikov, ki so v neposrednem stiku z občutljivo kožo na obrazu, pa tudi z očmi in usti, ki so posebej ranljive točke za morebitne okužbe ali alergijske reakcije. Nič manj pomembna ni jogi rjuha, pa tudi prevleka za odejo in drugi kosi, s katerimi smo v stalnem stiku pri spanju v postelji.

Prevleke vzglavnikov imajo še posebej zahtevno nalogo, saj morajo zagotavljati izredno udobje. Za prijeten občutek in tudi protialergijske ter protibakterijske lastnosti poskrbijo kakovostni materiali in polnila, predvsem mora biti vzglavnik zračen in učinkovit pri odvajanju znoja. Med materiali, iz katerih so prevleke vzglavnikov, po kakovosti najbolj izstopa svila, dober nadomestek po ugodnejši ceni pa je tudi bombažni saten. Izogibamo se umetnim materialom, ki so sicer lahko učinkoviti v notranjosti vzglavnika in tudi ponujajo nekatere protialergijske lastnosti, a na površju morajo biti vseeno udobne in prijetne prevleke vzglavnikov iz naravnih materialov.

Čeprav preostala posteljnina ni v neposrednem stiku z občutljivimi organi, mora vseeno ponujati enake učinke. Najbolj kritično je to pri rjuhi za vzmetnico, a tudi pri drugih kosih. Posteljnina mora imeti različne pozitivne lastnosti, le cela kombinacija pa zagotavlja miren in udoben ter predvsem zdrav spanec.

Alergični smo lahko na marsikaj, prav tako se lahko alergije razvijejo šele kasneje. Prav tako veliko težav povzročajo bakterije in pršice. Najbolje je težave že preventivno preprečiti, kar zagotavlja kakovostna posteljnina.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU