Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Ko otroške sobe prerastejo v mladinske

Če je le možno, naj ima vsak otrok lastno sobo. Težko je dovolj poudariti, kako pomembna je zasebnost in varnost sobe v času odraščanja. A najboljše rezultate zagotavlja le dobro opremljena in ustrezno prilagodljiva soba – ker se otroci stalno in hitro razvijajo in rasejo, se mora skladno z njihovim razvojem spreminjati tudi njihova soba. Na dan namreč pridejo druge želje in potrebe, zato ne smemo zanemariti sobe, ki morda postane neustrezna.

Otroške sobe so v zgodnji fazi odraščanja predvsem prostor za igro in raziskovanje. Temu primerna je oprema – pohištvo je običajno še povsem otroško, veliko prostora pa odmerimo za igralni kotiček. Tudi odlagalne površine in shranjevalni prostori v veliki meri služijo shranjevanju igrač. Tudi takšna soba sicer dopušča nekaj prilagodljivosti, ne da bi morali posegati v ključno opremo – otroška pisalna miza na primer dobro opravlja svojo nalogo tudi takrat, ko se malček poda v šolo.

A že kmalu se morajo otroške sobe spremeniti v mladinske. Dobro je, da vsaj enkrat v času odraščanja otroka povsem preuredimo njegovo sobo, in najbolje je to opraviti takrat, ko je prelomnica največja. Ko se začne otrok bolj kot igri posvečati šolskemu delu, je čas za ureditev mladinske sobe. V tej fazi je mladostnik tudi bistveno bolj pripravljen na to, da sodeluje pri oblikovanju prostora. Prav je, da izgled mladinske sobe prilagodimo željam stanovalca, ta pa naj ima tudi besedo pri funkcionalnostih prostora. Vsekakor pa je ena izmed glavnih značilnosti mladinske sobe pisalna miza, ki omogoča nemoteno šolsko delo.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU