Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Je IR gretje prava rešitev?

IR ogrevanje nedvomno prinaša številne prednosti v primerjavi z večino alternativ, ki jih imamo na razpolago za ogrevanje stanovanjskih in drugih prostorov. A vseeno ne gre za univerzalno rešitev, ki v vsakem primeru poplača investicijo in zagotavlja zadovoljstvo pri uporabi. V nekaterih primerih morajo infra paneli priznati prednost drugim sistemom ogrevanja.

Prostori večjih dimenzij in neobičajnih oblik

Pri učinkovitosti IR ogrevanja je veliko odvisno od dimenzij in oblike prostora. Če imamo ugodno oblikovan prostor, bo izkoristek odličen, a prav tako se lahko zgodi, da niti zmogljivejši infra paneli ne bodo zmogli ekonomično ogrevati neobičajno oblikovanega prostora. Čeprav deluje IR gretje načeloma neusmerjeno in ogreva celoten prostor, je vir še vedno v posameznem panelu – to pomeni, da lahko v neobičajno oblikovanih prostorih nastanejo kotički, kjer ogrevanje ni učinkovito.

Za večje prostore pridejo v poštev le zmogljivejši infra paneli, in to v večjem številu. To pomeni, da se nekatere prednosti IR ogrevanja zaradi tega izničijo – nakup večjega števila panelov na primer ni tako ugoden, kot če bi izbrali le en panel za učinkovito gretje manjšega prostora.

Dostop do električnega omrežja

Za učinkovito IR gretje moramo zagotoviti neomejen dostop do električne energije, kar je lahko v nekaterih primerih velik problem. Poleg tega smo tudi odvisni od stalne dostopnosti električnega omrežja, v primeru izpadov pa ostanemo brez gretja. To so sicer pomanjkljivosti, ki se le redko izkažejo za usodne, a v določenih situacijah vsekakor predstavljajo pomembno točko za razmislek. Pravzaprav v nekaterih zgradbah, ki niso priklopljene na električno omrežje, IR ogrevanje na primer sploh ne pride v poštev.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU