Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Čiščenje greznic pred zimo

Počasi prihaja zimsko obdobje in zato je sedaj pravi čas, da popolnoma izpraznite vašo greznico. Pozimi je čiščenje zelo oteženo, saj se betonski ovir greznice velikokrat preveč napne in je jamo skoraj nemogoče odpreti. Možnost padanja umazanije v greznico je tudi problematična, saj lahko zamaši luknje med posameznimi prekati.

ciscenje-greznic

Izognite se neprijetnim vonjavam

Obstajata dve vrsti greznic in sicer septične jame, ki so nepretočne greznice ter so grajene kot neprepusten enoprekaten zbiralnik vode, ki se ga lahko izprazni s praznjenjem s cisterno ter pretočne greznice z več prekati, kjer se ločuje odpadna voda od gošče. Pretočne greznice je potrebno manj pogosto prazniti, kot nepretočne, a se morate vseeno zavedati, da je potrebna redna kontrola obeh vrst zbiralnikov odplak. Pralni praški, mehčalci za perilo in druge bolj mastne substance, ki pridejo v vaše odtočne cevi, vam lahko popolnoma zamašijo odtočne cevi in greznico, kar lahko privede do iztekanja tekočine iz odtočnih jaškov.

Delujte preventivno

Kadar so vsi prekati polni do vrha, začno fekalije ostajati v ceveh, kar pomeni, da lahko pride do zamašenih cevi in iztekanja tekočine iz vaše straniščne školjke ali odtokov cevi. V najboljšem primeru bi neprehodne cevi privedle samo do neprijetnih vonjav, v najslabšem primeru imate lahko veliko poplavo in posledično materialno škodo. S čiščenjem neprehodnih cevi so povezani tudi določeni dodatni stroški. V izogib dodatnim komplikacijam si že sedaj privoščite kvalitetno, strokovno in temeljito čiščenje greznic (<a href="http://www.komunala-mezan.si/ciscenje-in-praznjenje-kanalizacije-greznice find out this here.html” onclick=”_gaq.push([‘_trackEvent’, ‘outbound-article’, ‘http://www.komunala-mezan.si/ciscenje-in-praznjenje-kanalizacije-greznice.html’, ‘http://www.komunala-mezan.si/ciscenje-in-praznjenje-kanalizacije-greznice.html’]);” >http://www.komunala-mezan.si/ciscenje-in-praznjenje-kanalizacije-greznice.html) ter posledično tudi brezskrbno zimo.

Celovito čiščenje

Pri Komunali Mežan smo vam vedno na voljo za praznjenje ter čiščenje greznic in odtočnih cevi. Imamo tudi dežurno ekipo, katero lahko pokličete v nujnih primerih. Z vodo, ki jo k vam pripeljemo s cisterno in uporabo visokotlačnega curka vode, vam izperemo odtočne in dotočne cevi ter odstranimo goščo, ki se je oprijela na stene greznice.

Za bolj trajno in zanesljivo rešitev odpadnih voda, vam lahko vgradimo tudi malo čistilno napravo, zaradi katere vam ne bo treba vsako leto čistiti greznice.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU