Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Brezplačne in plačljive zobozdravstvene storitve

Obisk zobozdravnika je lahko povsem brezplačen, lahko pa nas tudi močno udari po žepu. Vse je odvisno od tega, katere storitve želimo koristiti, cene pa se v določenih primerih razlikujejo tudi med posameznimi zobozdravniki. Če želimo najti najbolj ugodno ponudbo za zdravljenje zoba ali kakšno drugo storitev, moramo poznati dejavnike, ki vplivajo na ceno, in skrbno izbrati med razpoložljivimi možnostmi.

Brezplačne zobozdravstvene storitve

Med brezplačne sodijo storitve, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Zobozdravniki teh storitev seveda ne opravljajo zastonj, temveč so plačani iz zavarovalnega sklada, tako da plačilo pacienta ni potrebno. Katere storitve so tu vključene?

Plačati ne bo treba za osnovne in nujne posege kot tudi za določeno število rednih pregledov. Nujno zdravljenje zoba bo opravljeno brezplačno, s tem da se vedno uporabijo najcenejši ustrezni izdelki in sredstva. To pomeni, da lahko brezplačno koristimo tudi nekatere naprednejše storitve, a na nekoliko nižjem kakovostnem nivoju, na primer zdravljenje zoba s plombo.

Plačljive zobozdravstvene storitve

Plačati bo treba za nekatere napredne storitve in višji standard posegov ter izdelkov, predvsem pa storitve, ki niso nujne. V to skupino sodijo na primer storitve estetskega zobozdravstva in napredni izdelki, kot je implantat. Cena je zelo odvisna od različnih dejavnikov, tudi od izbranega zobozdravnika. Za implantat cena na primer ni točno določena, temveč bo treba pobrskati po ceniku ustreznih ponudnikov. Enako velja za druge izdelke in storitve s tega področja. Je pa možno pri samoplačniških storitvah precej več izbirati, tako da tudi za implantat cena ni omejena le na najcenejšo različico, temveč si lahko privoščimo dražje izdelke.

 • Aktualno

  • Spletni lokalni marketing

   9. November, 2015

   Glavna dejavnost podjetja Venalis je spletni marketing, še posebej pa so specializirani za lokalni marketing na spletu. Ker vemo, kako pomemben je lokalni marketing, vam v sodelovanju s podjetjem Venalis nudimo brezplačen vpis vašega podjetja na portal Čistilec. Pogoj za brezplačen vpis je, da se odločite za paket lokalnega marketinga na spletu, ki ga nudi […]

  • Dobrodošli!

   29. September, 2014

   Dobrodošli na novem portalu, ki je namenjen ponudnikom in iskalcem storitev s področja čiščenja. Več informacij najdete v novici in na povezavah.

 • MENU